Кулинарни рецепти » Рагу Сарабуло

 Рагу Сарабуло

Продукти:

• 500 г свинско месо
• 250 г черен дроб
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 1 карамфилче
• 300 мл червено вино
• 3 с.л. свинска мас
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки, прибавяме счукания чесън и ситно нарязаните лук и магданоз, заливаме с виното и слагаме на огъня.

Щом заври, подправяме с карамфилчето, черен пипер и сол на вкус. Варим на умерен огън, като от време на време разбъркваме и доливаме по малко топла вода.

Отцеждаме свареното месо и заедно с нарязания на кубчета дроб го запържваме в разтопената мас. Сервираме заедно с отцедения сос.

Автор: Радка Бойчева

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало