Продукти: (за 4 порции)
• 200 г телешки дроб
• 3 виенски кифли
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 50 г краве масло
• 2-3 яйца
• 1-2 с.л. брашно
• 1-2 с.л. галета
• магданоз, подправки, сол
Начин на приготвяне:
Смиламе дроба на машинка и после го пресоваме. Смесваме го с накиснатите в млякото и добре изцедени кифли.
Разбиваме маслото на пяна. Прибавяме един по един жълтъците и лъжица по лъжица дроба. Подправяме с черен пипер и сол и сгъстяваме с брашно и галета.
Разбъркваме сместа с белтъците, разбити на сняг, и оформяме малки топчета. Овалваме топчетата в брашно, оставяме ги да престоят 1 час и ги варим в кипящ бульон 7-8 мин.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...