Кулинарни рецепти » Пикантен черен дроб

 Пикантен черен дроб

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг черен дроб
• 200 мл бяло вино
• 2 с. л. брашно
• половин пакетче краве масло
• 2 ч. ч. вода
• 100 г кисело мляко
• 3 кисели краставички
• 1 дафинов лист
• сол, копър, магданоз

Начин на приготвяне:

Почистваме дроба от жилите и без да го нарязваме, заливаме със студена вода и част от виното и варим на умерен огън. Щом поомекне, посоляваме, слагаме дафиновия лист и оставяме на котлона още 15-20 минути.

Приготвяме сос от запърженото в масло брашно, угасено с останалото вино и и малко бульон от дроба. Добавяме киселото мляко и варим още 10-15 минути. Накрая сипваме наситнените краставички, копър и магданоз.

Нарязваме дроба нарязваме на тънки филийки, подреждаме в чиния и поливаме със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало