Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг черен дроб
• 200 мл бяло вино
• 2 с. л. брашно
• половин пакетче краве масло
• 2 ч. ч. вода
• 100 г кисело мляко
• 3 кисели краставички
• 1 дафинов лист
• сол, копър, магданоз
Начин на приготвяне:
Почистваме дроба от жилите и без да го нарязваме, заливаме със студена вода и част от виното и варим на умерен огън. Щом поомекне, посоляваме, слагаме дафиновия лист и оставяме на котлона още 15-20 минути.
Приготвяме сос от запърженото в масло брашно, угасено с останалото вино и и малко бульон от дроба. Добавяме киселото мляко и варим още 10-15 минути. Накрая сипваме наситнените краставички, копър и магданоз.
Нарязваме дроба нарязваме на тънки филийки, подреждаме в чиния и поливаме със соса.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...