Продукти: (за 5 порции)
• 500 г телешки черен дроб
• 500 г зелени чушки
• 500 г домати
• 1 к.ч. зехтин
• 1 връзка магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме доматите и ги нарязваме на ситно, а чушките нарязваме на тънки ивички. Сипваме зеленчуците в сгорещения зехтин, поръсваме ситно нарязания магданоз и варим на умерен огън.
Щом течността от доматите се поизпари, прибавяме дроба, нарязан на малки парченца, подправяме с черен пипер и сол на вкус и задушаваме още 1 час.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...