Продукти:
• 1 телешки език
• 1 глава лук
• 100 г гъби
• 1 морков
• 1 парче целина
• 40 г краве масло
• оцет, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Подбираме млад телешки език, измиваме го и леко посоляваме. Слагаме го да ври до омекване в малко посолена и подкиселена вода заедно с моркова и целината.
Щом се свари, го обелваме, срязваме по дължина и правим вдлъбнатина, която пълним с пържен лук и гъби, подправени със сол и черен пипер. Превързваме леко езика с конец, заливаме с бульона, в който е врял, слагаме 2-3 парченца масло и печем на фурна.
Когато е готов, махаме внимателно конеца, режем на филии и поднасяме със задушени зеленчуци - моркови, грах, броколи, карфиол, варена царевица и картофено пюре.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....