Кулинарни рецепти » Попска яхния със свински крачета

 Попска яхния със свински крачета

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг свински крачка
• 750 г дребен лук /арпаджик/
• 1-2 глави лук
• 6-7 с.л. свинска мас
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. доматено пюре
• 1-2 моркова
• 1 к.ч. червено вино
• 1 дафинов лист
• 1 голяма глава чесън
• 1 равна с.л. брашно
• 15-20 зърна черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме добре свинските крачка и ги разцепваме по дължина.

Запържваме леко ситно нарязания лук в 4 с.л. от маста. Прибавяме червения пипер и доматеното пюре и разреждаме запръжката с виното. Пускаме крачката в получения сос, посоляваме ги и ги оставяме да се варят на умерен огън.

В останалата мазнина запържваме обеления арпаджик и нарязаните на кубчета моркови, след което ги прибавяме към крачката заедно с дафиновия лист, зърната черен пипер, скилидките чесън и размитото в малко хладка вода брашно.

Замазваме капака на тенджерата с тесто и оставяме ястието да се вари около 3 часа на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало