Кулинарни рецепти » Шкембе – паприкаш

 Шкембе – паприкаш

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг шкембе
• 3 глави лук
• 5 домата
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 6-7 пиперки
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме шкембето и го измиваме много добре. Сваряваме го в подсолена вода и го нарязваме на ленти.

Нарязваме лука на филийки и го запържваме в останалата мазнина. Прибавяме 2 домата, които предварително сме обелили и настъргали на ренде, и ги пържим, докато останат на мазнина. Сипваме брашното и също го запържваме. Поръсваме червения пипер, разреждаме с бульон от шкембето и оставяме запръжката да заври.

Прибавяме пиперките, които предварително сме нарязали на едро и сме задушили в останалата мазнина. Варим на умерен огън. Десетина минути преди да отстраним от огъня прибавяме шкембето, а накрая посоляваме и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало