Кулинарни рецепти » Бъбреци с пресен лук

 Бъбреци с пресен лук

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г свински бъбреци
• 2 главички стар лук
• 1 връзка пресен лук
• 2 скилидки чесън
• 2 с.л. краве масло
• 125 мл сухо бяло вино или месен бульон
• 200 г заквасена сметана
• прясно смлян бял пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Разполовяваме бъбреците и киснем 30 мин в оцет и малко вода. Подсушаваме и ги нарязваме на лентички.

Сгорещяваме на силен котлон маслото и пържим 2-3 мин наситнената бяла част на пресния лук и наситнените стар лук и чесън. Прибавяме бъбреците и ги обръщаме леко в мазнината. Прехвърляме в тавичка и ги слагаме в слаба фурна /около 175°С/.

Сгорещяваме виното, прибавяме сметаната и варим 3 мин. Заливаме с тази смес бъбреците, прибавяме нарязаните на тънки колелца пера пресен лук, подправяме със сол и черен пипер и печем 5-6 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало