Продукти: (за 4 порции)
• 4 големи и тънки филии стар бял хляб
• 75 г разтопено краве масло
• 50 г мариновани лукчета
• 1 филийка шунка
• 250 г мариновани гъби
• 1 с.л. сос “Уорчестър”
• 1 ч.л. доматено пюре
• 2 с.л. сметана
• листа от целина
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изрязваме кръгчета от филиите, накисваме ги за малко в 50 г от разтопеното масло и ги слагаме в тарталетени формички. Покриваме с пергаментова хартия, отгоре на всяка тарталета слагаме в хартията по няколко зърна ориз и печем 2 мин, сваляме пергамента с оризовите зърна и допичаме още 10 мин, докато кръгчетата станат хрупкави и златисти.
Задушаваме в останалото масло нарязаните на ситно лукчета и шунка. Прибавяме наситнените гъби и ги запържваме с непрекъснато бъркане, докато станат златисти. Намаляваме огъня и наливаме доматеното пюре, размито с много малко вода и соса “Уорчестър”. Варим още 1-2 мен.
Подправяме със сол и черен пипер, разбъркваме и разпределяме пълнежа по кошничките, които сме освободили от формите. Украсяваме със сметана и листенца целина.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...