Продукти: (за 4 порции)
• 500 г пресни печурки
• 2 с.л. разтопено краве масло
• 1 глава лук
• 1 с.л. брашно
• 1 л костен бульон
• 1 ч.ч. сметана
• 2 твърдо сварени яйца
• магданоз
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Прекарваме гъбите през месомелачка. Задушаваме ги 10 мин на слаб огън заедно с настъргания лук. След това ги запържваме с брашното, добавяме бульона, черен пипер и сол и варим.
Отстраняваме готовата супа от огъня, застройваме със сметаната и поръсваме с магданоза и сварените яйца, нарязани на едро.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...