Продукти: (за 4 порции)
• 7-8 картофа
• 1-2 пиперки
• 3 домата
• 400 г шунка /пушен бекон, пушени гърди/
• 1/2 к.ч. олио
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме зеленчуците. Картофите нарязваме на резенчета, чушките - на тънки ивички, а доматите – на кръгчета.
Загряваме олиото в отворена тенджера под налягане и запържваме ситно нарязания лук и картофите. Наливаме малко вода /около 1/2к.ч./, посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер. Прибавяме пиперките, доматите и нарязаната на кубчета шунка.
Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 15 мин. Готовото ястие поръсваме със ситно нарязания магданоз.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...