Кулинарни рецепти » Попска яхния с бъбреци

 Попска яхния с бъбреци

Продукти: (за 6-8 порции)

• 500-600 г бъбреци
• 2-3 ч.ч. айрян
• 2 глави лук
• 500 г арпаджик
• 1 скилидка чесън
• 2-3 домата
• 3-4 с.л. олио
• 3 с.л. брашно
• 1 с.л. доматено пюре
• 2 ч.ч. бульон
• 1 ч.ч. вино
• 1 с.л. оцет
• 1 дафинов лист
• сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Почистваме бъбреците от лойта и ципите. Разрязваме ги по дължина, измиваме ги много добре, заливаме ги с айряна и ги оставяме да киснат. След 2 часа ги изваждаме, подсушаваме ги и ги варим докато поомекнат във вода, към която сме прибавили оцета. Изваждаме ги, нарязваме ги на парчета и леко ги запържваме в гореща мазнина.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото. Когато стане златист, поръсваме леко препеченото брашно и прибавяме размитото в малко вода доматено пюре. Прибавяме и бъбреците, заливаме с виното и бульона и кипваме сместа. След това последователно прибавяме почистения арпаджик, скилидката чесън, обелените и настъргани домати, дафиновия лист.

Захлупваме и оставяме ястието да къкри на тих огън, докато се свари арпаджика. Накрая посоляваме, отстраняваме от огъня, поръсваме със ситно нарязания магданоз и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало