Продукти: (за 6 порции)
• 500 г свински черен дроб
• 300 г свинско шкембе
• 2 големи глави лук
• 1 скилидка чесън
• 2-3 стръка градински чай
• 1/2 ч.л. индийско орехче
• 2 средно големи яйца
• 125 г галета
• 1 свинско було
• 150 мл телешки бульон
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сваряваме и смиламе шкембето и дроба, след което го запържваме заедно с лука и чесъна. Изваждаме ги и го смесваме с яйцата, индийското орехче и галетата, за да получим подобна на кайма смес. Подправяме.
Слагаме булото в хладка вода за да омекне и го нарязваме на квадрати от 12 кв.см. Разделяме сместа на топчици от по 60 г, които овалваме като дебели пръчици. Всяка от тях завиваме с парчето було, нареждаме ги плътно една до друга в дълбок съд и ги заливаме с бульона.
Запичаме около 1 час в умерена фурна. По средата на печенето добавяме и мазнината от запържването.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...