Продукти: (за 4 порции)
• 1 телешки език
• 1 връзка корени за супа
• 1-2 дафинови листа
• 2-3 зрънца бахар
• 6-7 зърна черен пипер
• сол
За соса:
• 4 с.л. оцет
• 1 малка глава лук
• 5-7 зърна черен пипер
• 5-6 жълтъка
• 2 с.л. краве масло
• прясно смлян черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме езика в подсолена вода заедно с нарязани на ситно корени за супа и подправките. Щом омекне добре го изваждаме, обливаме го със студена вода и го обелваме от твърдата ципа. Оставяме да изстине и го нарязваме на тънки филийки.
Възвираме оцета заедно с обелената главичка лук и черния пипер. Щом сместа изври наполовина, прецеждаме.
Бием жълтъците с миксер като внимателно, на тънка струйка сипваме прецедения отцет, смесен с 1-2 чаши от водата , в която е врял езикът. Прехвърляме сместа в тенджерка , слагаме я на котлона и бъркаме с дървена лъжица интензивно в една посока като прибавяме на части маслото. Подправяме със сол и черен пипер и заливаме езика с този сос.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...