Продукти: (за 4 порции)
• 600 мл прясно мляко
• 60 мл течна сметана
• 4-5 с.л. захар
• няколко капки розова вода
• 2 ч.л. нишесте
• озахарени розови листенца за украса
Начин на приготвяне:
Загряваме млякото със захарта. Намаляваме котлона и прибавяме размитото с малко хладка вода на гладка кашичка нишесте, както и розовата вода. Бъркаме непрекъснато с дървена лъжица, докато кремът се сгъсти. Сваляме от котлона и с бъркане наливаме сметаната.
Намокряме ръбчетата на десертни купички с вода, поръсваме с кристална захар и разливаме изстиналия крем /докато изстива, периодично го разбъркваме, за да не хване коричка/. Слагаме го в хладилника за около половин час и преди сервиране го украсяваме с озахарените розови листенца.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...