Кулинарни рецепти » Крем Дамаска роза

 Крем Дамаска роза

Продукти: (за 4 порции)

• 600 мл прясно мляко
• 60 мл течна сметана
• 4-5 с.л. захар
• няколко капки розова вода
• 2 ч.л. нишесте
• озахарени розови листенца за украса

Начин на приготвяне:

Загряваме млякото със захарта. Намаляваме котлона и прибавяме размитото с малко хладка вода на гладка кашичка нишесте, както и розовата вода. Бъркаме непрекъснато с дървена лъжица, докато кремът се сгъсти. Сваляме от котлона и с бъркане наливаме сметаната.

Намокряме ръбчетата на десертни купички с вода, поръсваме с кристална захар и разливаме изстиналия крем /докато изстива, периодично го разбъркваме, за да не хване коричка/. Слагаме го в хладилника за около половин час и преди сервиране го украсяваме с озахарените розови листенца.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало