Кулинарни рецепти » Леща с шунка

 Леща с шунка

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г леща
• 100 г сланина
• 2 с.л. брашно
• 200 г шунка
• 4 твърдо сварени яйца
• 2 с.л. оцет
• 1 щипка захар
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме лещата и я сваряваме в подсолена вода. Отцеждаме, като запазваме отварата.

Нарязваме сланината на дребни кубчета и я запържваме. Прибавяме брашното и също го позапържваме. Наливаме 2 ч.ч. от отварата, прибавяме лещата и държим на огъня, докато ястието се сгъсти.

Подправяме със захар и оцет и прехвърляме лещата в голяма чиния за сервирана. По края на чинията подреждаме парченцата шунка, а между тях слагаме резенчета твърдо сварени яйца.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало