Кулинарни рецепти » Дроб с портокалов сос

 Дроб с портокалов сос

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г черен дроб
• 150 мл прясно мляко
• 4 портокала
• 1 глава лук
• 3 с.л. краве масло
• 3 с.л. захар
• 1/2 ч.л. суха мащерка
• 2 с.л. сос бешамел
• 2 с.л. брашно
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме дроба на тънки филийки и го киснем 30 мин в млякото.

Изцеждаме сока от трите портокала, а четвъртия обелваме и нарязваме на кръгли филийки. Внимателно отстраняваме семките. Наситняваме лука.

Загряваме в тенджера 1 с.л. масло, прибавяме захарта и лука и с бъркане готвим, докато стане приятно кафяв. Наливаме портокаловия сок, поръсваме с мащерката и варим 5 мин. Прибавяме с бъркане бешамеловия сос и готвим още 2-3 мин. Подправяме със сол и черен пипер.

Отцеждаме дроба от млякото, подсушаваме го и го овалваме в брашно. Пържим го от двете страни в остатъка сгорещено масло не повече от 3 мин. Слагаме резенчетата портокал, затопляме ги и заедно с дроба ги разпределяме в топли чинии. Отгоре заливаме със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало