Продукти: (за 4 порции)
• 500 г черен дроб
• 150 мл прясно мляко
• 4 портокала
• 1 глава лук
• 3 с.л. краве масло
• 3 с.л. захар
• 1/2 ч.л. суха мащерка
• 2 с.л. сос бешамел
• 2 с.л. брашно
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме дроба на тънки филийки и го киснем 30 мин в млякото.
Изцеждаме сока от трите портокала, а четвъртия обелваме и нарязваме на кръгли филийки. Внимателно отстраняваме семките. Наситняваме лука.
Загряваме в тенджера 1 с.л. масло, прибавяме захарта и лука и с бъркане готвим, докато стане приятно кафяв. Наливаме портокаловия сок, поръсваме с мащерката и варим 5 мин. Прибавяме с бъркане бешамеловия сос и готвим още 2-3 мин. Подправяме със сол и черен пипер.
Отцеждаме дроба от млякото, подсушаваме го и го овалваме в брашно. Пържим го от двете страни в остатъка сгорещено масло не повече от 3 мин. Слагаме резенчетата портокал, затопляме ги и заедно с дроба ги разпределяме в топли чинии. Отгоре заливаме със соса.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...