Кулинарни рецепти » Шкембе с лук

 Шкембе с лук

Продукти:

• 800 г шкембе
• 4 глави лук
• 1 с.л. брашно
• 1 1/2 к.ч. прясно мляко
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме шкембето. Бланшираме го в кипяща вода и го нарязваме на малки късчета, които слагаме в тенджера под налягане. Сипваме вода, колкото да го покрие, кипваме на огъня и изливаме водата.

Прибавяме ситно нарязания лук, подправяме с черен пипер и сол и наливаме вода, която да покрие продуктите. Затваряме тенджерата и я слагаме на огъня. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 15 мин. После отцеждаме бульона, като оставяме шкембето в тенджерата.

Размиваме брашното в малко мляко и 1 с.л. горещ бульон. Сипваме го при шкембето, доливаме останалото мляко и кипваме на огъня, като непрекъснато бъркаме. Варим 2-3 мин в отворена тенджера, след което поръсваме още черен пипер и сол и добавяме малко бульон, ако е необходимо.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало