Продукти:
• 800 г шкембе
• 4 глави лук
• 1 с.л. брашно
• 1 1/2 к.ч. прясно мляко
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме шкембето. Бланшираме го в кипяща вода и го нарязваме на малки късчета, които слагаме в тенджера под налягане. Сипваме вода, колкото да го покрие, кипваме на огъня и изливаме водата.
Прибавяме ситно нарязания лук, подправяме с черен пипер и сол и наливаме вода, която да покрие продуктите. Затваряме тенджерата и я слагаме на огъня. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 15 мин. После отцеждаме бульона, като оставяме шкембето в тенджерата.
Размиваме брашното в малко мляко и 1 с.л. горещ бульон. Сипваме го при шкембето, доливаме останалото мляко и кипваме на огъня, като непрекъснато бъркаме. Варим 2-3 мин в отворена тенджера, след което поръсваме още черен пипер и сол и добавяме малко бульон, ако е необходимо.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...