Кулинарни рецепти » Задушени агнешки дреболии

 Задушени агнешки дреболии

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г агнешки дреболии
• 3 връзки зелен лук
• 1 к.ч. олио
• 3-4 домата
• 150 г обезсолено сирене
• 100 г краве масло
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме дреболиите в подсолена вода.

Нарязваме лука на ситно и задушаваме бялата част в олиото и 1 к.ч. топла вода. Прибавяме обелените и настъргани домати, зелените листа на лука, наситнения магданоз и нарязаните дреболии. Наливаме от бульона от дреболиите, колкото да покрие продуктите. Подправяме с черен пипер и сол, захлупваме и задушаваме 15 мин на умерен огън.

Разпределяме сместа в 4 гювечета, сипваме във всяко гювече от настърганото сирене и разтопеното масло и печем 20 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало