Продукти:
• 500 г картофи
• 1 дафинов лист
• 1 глава лук
• 150 г моркови
• 2 стръка пресен лук
• 2 с. л. олио
• 1/2 зеленчуков бульон
• 3 кисели ябълки
• 200 г шунка
• 1 ч. ч. прясно мляко
• 4 с. л. изцедено кисело мляко
• индийско орехче
• магданоз, сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Обелваме и сваряваме картофите в подсолена вода заедно с дафиновия лист, след което ги нарязваме на половинки колелца.
В дълбок тиган сгорещяваме олиото и в него задушаваме нарязания стар и пресен лук и морковите. Заливаме с бульона и варим 15 минути.
Ябълките нарязваме на парченца, шунката - на ивички и разбъркваме с прясното и киселото мляко.
Събираме всички продукти в тигана и задушаваме 5 минути. Подправяме с черния пипер, настърганото индийско орехче и солта. Поднасяме ястието поръсено с магданоз.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...