Кулинарни рецепти » Бърза вечеря с картофи

 Бърза вечеря с картофи

Продукти:

• 500 г картофи
• 1 дафинов лист
• 1 глава лук
• 150 г моркови
• 2 стръка пресен лук
• 2 с. л. олио
• 1/2 зеленчуков бульон
• 3 кисели ябълки
• 200 г шунка
• 1 ч. ч. прясно мляко
• 4 с. л. изцедено кисело мляко
• индийско орехче
• магданоз, сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Обелваме и сваряваме картофите в подсолена вода заедно с дафиновия лист, след което ги нарязваме на половинки колелца.

В дълбок тиган сгорещяваме олиото и в него задушаваме нарязания стар и пресен лук и морковите. Заливаме с бульона и варим 15 минути.

Ябълките нарязваме на парченца, шунката - на ивички и разбъркваме с прясното и киселото мляко.

Събираме всички продукти в тигана и задушаваме 5 минути. Подправяме с черния пипер, настърганото индийско орехче и солта. Поднасяме ястието поръсено с магданоз.

Автор: Елена Михайлова

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало