Продукти:
• добре узрели, ароматни, сипкави пъпеши
• на 1 кг пюре от пъпеш – 1 ч.ч. захар
Начин на приготвяне:
Обелваме пъпешите, нарязваме ги на парчета и ги пасираме на гладко пюре. Слагаме пюрето да се вари на умерен огън и щом водата поизври, сипваме захар в посочената пропорция.
Варим, докато мармаладът се сгъсти добре, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица. Разсипваме горещия мармалад в сухи бурканчета, покриваме ги с целофан и ги затваряме с капачки.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...