Кулинарни рецепти » Конфитюр от ягоди и череши

 Конфитюр от ягоди и череши

Продукти:

• 2 кг ягоди
• 2 кг череши
• 1 1/2 кг захар

Начин на приготвяне:

Почистваме плодовете, като отстраняваме костилките на черешите. Слагаме да се варят, без да прибавяме вода. Когато сместа започне да се сгъстява, сипваме захарта и продължаваме да варим, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица.

Когато лъжицата започне да оставя следа по дъното на тавата, отстраняваме от огъня и изсипваме конфитюра в сухи и затоплени буркани.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало