Продукти:
• добре узрели, ароматни сипкави пъпеши
• на 1 кг пъпешово пюре - 1 ч.ч. захар
Начин на приготвяне:
Обелваме пъпешите, нарязваме ги на парчета и пасираме на гладко пюре. Слагаме пюрето да се вари на умерен котлон и щом водата поизври, прибавяме захарта. Бъркаме непрекъснато с дървена лъжица.
Добре сгъстения мармалад разливаме още горещ в буркани, завързваме с целофан и затваряме с капачки.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...