Продукти:
• добре узрели, ароматни сипкави пъпеши
• на 1 кг пъпешово пюре - 1 ч.ч. захар
Начин на приготвяне:
Обелваме пъпешите, нарязваме ги на парчета и пасираме на гладко пюре. Слагаме пюрето да се вари на умерен котлон и щом водата поизври, прибавяме захарта. Бъркаме непрекъснато с дървена лъжица.
Добре сгъстения мармалад разливаме още горещ в буркани, завързваме с целофан и затваряме с капачки.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...