Кулинарни рецепти » Джем от кайсии

 Джем от кайсии

Продукти:

• 1 кг кайсии
• 800 г захар
• 1 ч.ч. бяло сухо вино
• 1/2 ч.л. бадемова есенция
• 1 щипка лимонена киселина

Начин на приготвяне:

Разделяме кайсиите на две и отстраняваме костилките. Захарта разтваряме във виното и слагаме на огъня да ври. Щом кипне, добавяме кайсиите. Варим 10-15 мин.

Изваждаме кайсиите с решетеста лъжица и ги разпределяме в буркани. Доваряваме сиропа до нужната гъстота. Лимонената киселина добавяме в последния момент, а бадемовата есенция – след като сиропът поизстине.

Заливаме плодовете със сиропа и затваряме добре бурканите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Начало