Продукти:
• 1 кг ягоди
• 1 кг захар
• 20 мл вода
• 1 ванилия
• 1 ч.л. лимонена киселина
• 50 мл водка
Начин на приготвяне:
Посипваме ягодите със захарта и ги поръсваме с водка. Оставяме ги за една нощ на хладно.
На другия ден отцеждаме сока, сипваме водата, слагаме ванилията и го сваряваме на гъст сироп. Когато започне да се сгъстява, пускаме ягодите и ги варим, докато станат прозрачни. Прибавяме лимонената киселина и отстраняваме пяната.
Разливаме сладкото в сухи буркани, които затваряме херметически.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...