Кулинарни рецепти » Мармалад от шипки

 Мармалад от шипки

Продукти:

• на 1 кг шипкова пулпа - 250-300 г захар

Начин на приготвяне:

Избираме добре узрели и здрави шипки, заливаме ги с толкова вода, колкото да се покрият и варим, докато напълно омекнат.

Смачкваме прецедените плодове и претриваме, за да отделим семките и власинките. Полученото пюре прекарваме през гъсто сито и прибавяме захарта. Варим на умерено силен котлон, бъркайки енергично.

Сгъстения мармалад насипваме топъл в чисти и сухи бурканчета, опъваме на гърлата им целофан и затваряме с капачки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало