Продукти:
• 1 кг захар на 100 зърна от едро узряло грозде
• 1 пълна ч.л. лимонтузу
Начин на приготвяне:
Избираме твърди гроздови зърна и внимателно им изваждаме семките. Сваряваме гъст сироп от захарта и 2 ч.ч. вода и го отстраняваме от огъня да се охлади. Прибавяме зърната грозде и ги оставяме да престоят в сиропа 30 мин.
Варим сладкото на умерено слаб огън без да бъркаме. В края на варенето прибавяме 3-4 листенца индрише или 2-3 зрънца карамфил. Варим още 3-4 минути. Изчакваме сладкото да изстине и го разливаме в буркани.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...