Кулинарни рецепти » Конфитюр от пъпеш и малини

 Конфитюр от пъпеш и малини

Продукти:

• 3 кг пъпеш
• 350 г малини
• 1 лимон
• 800 г пудра захар
• 3-4 листенца индрише

Начин на приготвяне:

Настъргваме кората на лимона на ситно ренде. Обелваме пъпешите, изчистваме семената и ги нарязваме на парченца.

В съда, в който ще варим сладкото, слагаме захарта, 1 к.ч. вода, лимоновия сок и настърганата лимонова кора. Възвираме, прибавяме парченца пъпеш и варим на бавен огън 30 мин, като бъркаме непрекъснато.

Около 20 мин преди да свалим сладкото от огъня, прибавяме малините. Накрая слагаме листенцата индрише и сваляме от котлона. Оставяме да поизстине, сипваме в бурканчета и затваряме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало