Продукти:
· 1 зелена салата
· 1-2 стръка пресен лук
· 4 сочни круши
· 1-2 ч.л. лимонов сок
· 75 г сирене “Рокфор”
· 2 с.л. заквасена сметана
· 1 с.л. олио
· сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме крушите на тънки резенчета и ги напръскваме с лимонов сок, за да не потъмнеят.
От листата на зелената салата правим подложка в салатиерата. Отгоре в кръг и ветрилообразно подреждаме крушите.
Разбиваме сметаната, подправяме с черен пипер и олио и разбъркваме с настърганото сирене. Разбъркваме добре дресинга и заливаме крушите. Отгоре наръсваме със ситно нарязан лук.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...