Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг краставици
• 1 главичка чесън
• 2-3 с.л. лимонов сок
• копър, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме краставиците, нарязваме ги на малки кубчета и ги смесваме със счукания чесън. Поръсваме със сол и наситнен копър и разбъркваме.
Оставяме салатата да престои 30 мин в хладилник, заливаме с лимоновия сок и поднасяме.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...