Продукти:
• 2 тиквички
• 4-5 моркова
• 4 стръка зелен лук
• 1 глава чесън
• 1 червена чушка
• 1 зелена чушка
• 125 г зелен фасул (консервиран)
• 2 с.л. соев сос
• 2 с.л. коняк
• 1 к.л. захар
• 1 с.л. оцет
• 2 с.л. олио
• малко сусам
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Измиваме и изчистваме зеленчуците. Нарязваме пресния лук на парченца, чесъна на ситно, морковите, чушките и тиквичките на ивички, зеления фасул - на малки парченца.
Загряваме олиото и запържваме лука и чесъна около 2 мин. Прибавяме зеленчуците (без фасула) и също ги запържваме. Слагаме соевия сос и оставяме да заври. Добавяме зеления фасул.
След няколко минути сваляме от огъня и подправяме с коняка, черния пипер, солта, захарта и поръсваме със сусам при сервиране.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...