Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг зелен фасул
• 1 глава лук
• 3 яйца
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. сухар
• магданоз, черен пипер, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме нарязания на парченца фасул в подсолена вода, отцеждаме го и го смесваме с настъргания на ренде лук, 2 яйца, ситно нарязания магданоз, счукания сухар, солта и черния пипер.
От сместа оформяме кюфтета, които овалваме в брашно, потапяме ги в разбитото яйце и ги изпържваме във врящата мазнина.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...