Продукти: (за 4 порции)
• 1 ч. ч. настърган кашкавал
• 2 с.л. едро нарязан магданоз
• 60 г краве масло
• 1 к. ч. вода
• 1 непълна ч. ч. брашно
• 3 яйца
• червен и черен пипер, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Слагаме маслото и водата на слаб огън и бъркаме, докато маслото се стопи и сместа заври. Наведнъж прибавяме брашното, солта и черния пипер и бъркаме, докато се сгъсти.
Сваляме от огъня, прибавяме яйцата и разбиваме добре с миксер, за да получим гладко и лъскаво тесто.
Прибавяме настъргания кашкавал, черния пипер и магданоза и разбиваме още малко, докато сместа стане напълно еднородна.
Сгорещяваме олиото и в него със супена лъжица пускаме малки топчета. Пържим ги, докато се зачервят отвсякъде.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...