Кулинарни рецепти » Подлучени котлети от леща

 Подлучени котлети от леща

Продукти: (за 4 порции)

400 г леща
1 глава лук
1 глава чесън
1 с.л. брашно
1 с.л. масло
2-3 яйца
галета
магданоз, суха чубрица
сол, черен пипер
брашно и разбито яйце за овалване
олио за пържене

Начин на приготвяне:

Изчистената, измита и добре сварена леща пасираме. Като поизстине, я смесваме с настъргания лук, счукания чесън, яйцата, подправките, опърженото до поруменяване в маслото брашно и толкова галета, че да се получи достатъчно гъста смес за кюфтета.

Оставяме тази смес да постои около 1 час, за да поеме лещеното пюре ароматите. С мокри ръце оформяме котлети, които овалваме в брашно, после в яйце и пържим в предварително сгорещената мазнина до поруменяване.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало