Продукти: (за 4 порции)
• 4 ч.ч. червен плодов сок
• 1 ч.ч. захар
• 5 с.л. брашно
• бадеми, плодове
Начин на приготвяне:
Кипваме сока със захарта и щипка сол. Разбъркваме на гладка кашичка брашното с малко хладка вода и на умерен котлон сгъстяваме крема.
Изливаме крема в намокрена форма, оставяме го да изстине, обръщаме в десертна чиния и украсяваме с плодове по избор и бадеми.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...