Кулинарни рецепти » Крем Дипломат

 Крем Дипломат

Продукти: (за 8-10 порции)

• 1 л прясно мляко
• 10 яйца
• 350 г захар
• 15 ч.л. желатин /5 пакетчета/
• 2-3 с.л. брашно
• 2 ванилии
• 1 малка кофичка сметана
• 2 с.л. какао
• захаросани плодове
• нарязани и леко запечени бадеми

Начин на приготвяне:

Смесваме брашното, половината захар, жълтъците, ванилията и млякото и сгъстяваме на умерен котлон като бъркаме непрекъснато в една посока с дървена лъжица. Накисваме желатина да набъбне с хладка вода и го стопяваме в горещия крем, който сме свалили от котлона. Оставяме да поизстине.

Разбиваме белтъците и сметаната на твърд сняг с остатъка от захарта и ги прибавяме в крема. Разделяме сместа на две части. В едната разбъркваме добре какаото.

Обливаме с вода подходяща форма, може и пудингова с дупка в средата. Изсипваме първо от кафявия крем, наръсваме със счукани бадеми, слагаме от захаросаните плодове, покриваме с бял крем, пак слагаме плодове и ядки и така до изчерпване на крема. Оставяме в хладилника добре да стегне.

Поднасяме крема наръсен с парченца бадеми и гарниран с разбита сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало