Кулинарни рецепти » Гергьовско жито

 Гергьовско жито

Продукти:

• 400 г грухана пшеница
• 200 г захар
• 100 г стафиди
• 20 г нишесте
• 25 г пудра захар
• 1 ч.л. канела
• 50 г орехови ядки

Начин на приготвяне:

Варим житото на тих огън, докато омекне, след това го пасираме на каша, в която слагаме захарта, стафидите, смлените орехи и размитото в малко студена вода нишесте.

Варим кашата още 10 минути, като бъркаме непрекъснато. След като я свалим от огъня и изстине, я наръсваме с пудра захар и канела.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Начало