Кулинарни рецепти » Бхинди масаледар (пълнена бамя)

 Бхинди масаледар (пълнена бамя)
/Индия/

Продукти:

• 200 г извара
• 1 ч. л. кимион
• половин ч. л. настърган пресен джинджифил
• 3 пресни люти чушки
• 3 с. л. настърган пресен кориандър или магданоз
• 1 ч. л. куркума
• 1 ч. л. сол
• 500 г прясна бамя
• 3 с. л. масло или олио

Начин на приготвяне:

Изварата изцеждаме в тензух. Кимиона, джинджифила, лютите чушки и кориандъра счукваме в хаванче или смиламе. Прибавяме към изварата заедно с куркумата и солта и месим до получаване на гладко тесто.

Измиваме и подсушаваме бамята. Изрязваме капачетата и долният край, след което внимателно правим малък страничен разрез, така че да не се среже цялата шушулка, и изчистваме семената.

Във всяка бамя слагаме по малко от тестото. Слагаме бамята в широка тенджера със сгорещеното масло или олио, захлупваме и пържим десет минути на много слаб огън. После обръщаме и пържим още десет минути без капак.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало