Продукти: (за 4 порции)
• 800 г патладжани
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 400 г кисело мляко
• 3-4 скилидки чесън
• копър, лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжаните на филийки, посоляваме и ги нареждаме върху наклонена дъска, за да отцеди горчивия сок.
След 30 мин ги измиваме, подсушаваме, овалваме в брашно и ги пържим в сгорещена мазнина на слаб огън от двете страни до порозовяване.
Сервираме ги със заливка от кисело мляко, размесено със счукан чесън, ситно нарязан копър, лимонов сок и малко сол.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...