Продукти: (за 4 порции)
•	1 кг тиквички
•	4-5 яйца
•	150 г краве сирене
•	2-3 с.л. галета
•	3-4 с.л. брашно
•	магданоз, черен пипер, сол
•	олио за пържене
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквичките, нарязваме ги на дълги резенчета и ги посоляваме. Оставяме ги да престоят 10 мин със солта, след което ги овалваме в брашното и ги пържим в сгорещеното олио, докато се зачервят от двете страни. Оставяме 15-20 мин да се отцедят от мазнината. 
Натрошаваме сиренето и го смесваме със ситно нарязания магданоз и половината от разбитите яйца. Намазваме тиквичките с тази смес и ги слепваме две по две. Внимателно ги потапяме първо - в брашното, след това - в останалите разбити яйца, накрая – в галетата. Изпържваме ги от двете страни до златисто. 
              Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
              Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
              Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
              Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...