Продукти: (за 4 порции)
• 500 г спанак
• 500 г консервиран бял боб
• 1 скилидка чесън
• половин лимон
• 1 с.л. топено масло
• 1 с.л. обелени слънчогледови семки
• 150 г сметана
• 1 щипка индийско орехче
• бял пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме спанака по-едро. Обелваме лимона и го нарязваме на ситно.
Сгорещяваме маслото и на умерен котлон пържим 2-3 мин семките. Прибавяме счукания чесън и пържим още малко. Сипваме спанака, захлупваме и задушаваме 2-3 мин.
Наливаме разбитата сметана, подправяме с настърганата лимонова кора, сол, пипер, индийско орехче и без капак готвим още 5 мин.
Отцеждаме фасула и го сипваме при спанака заедно с наситнения лимон. Готвим още 1-2 мин, разпределяме ястието в горещи чинии и сервираме.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...