Кулинарни рецепти » Задушен зелен фасул със зеленчуци

 Задушен зелен фасул със зеленчуци

Продукти: (за 2-3 порции)

• 500 г зелен боб
• 3 с.л. олио
• 1 глава лук
• 2 моркова
• 1 чушка
• 1 корен магданоз
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1/2 ч.л. червен пипер
• 1 клонче чубрица
• 1 стрък девисил
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме боба на парчета с дължина 2-3 см.

В загрятото олио задушаваме ситно нарязания лук, заедно с нарязаните на малки кубчета моркови и ситно нарязаните чушка и магданозен корен. Посоляваме на вкус, разбъркваме добре и отстраняваме от огъня.

Прибавяме доматеното пюре, размито в 1 к.ч. топла вода, и поръсваме червения пипер. Слагаме боба заедно с чубрицата и девисила, наливаме малко топла вода, захлупваме и задушаваме на тих огън, докато бобът омекне.

Преди да отстраним от огъня посоляваме и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Начало