Кулинарни рецепти » Червено зеле с ябълка

 Червено зеле с ябълка
/Швеция/

Продукти: (за 4 порции)

• 1 малка червена зелка
• 1 ябълка
• 1 малка главичка лук
• 1-2 с.л. разтопено краве масло
• 1 щипка захар
• 1 ч.л. оцет
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме зелето и лука на ситно. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, прибавяме захарта и оцета и разбъркваме. Наливаме малко вода и задушаваме на умерен огън.

Когато зелето поомекне, прибавяме нарязаната на тънки парченца ябълка и продължаваме да задушаваме, докато течността се изпари напълно. Поръсваме готовото ястие с разтопеното масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало