Кулинарни рецепти » Свинско с праз

 Свинско с праз

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 кг свинско месо
• 5-6 стръка праз
• 1 лимон
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме праза на ситно и разстиламе половината на дъното на теджерата.

Подреждаме нарязаното на парчета, полусварено месо, отгоре разпределяме резенчета обелен лимон, покриваме с останалия праз и поръсваме със сол, черен и червен пипер.

Наливаме толкова вода, колкото да се покрие празът. Варим на умерен котлон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало