Кулинарни рецепти » Овнешко със зелени домати

 Овнешко със зелени домати

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1,5 кг овнешко месо от бута
• 1 връзка корени за супа
• 3 глави лук
• 3-4 картофа
• 3-4 зелени домата
• 3 с.л. разтопено краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, чубрица, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме и измиваме месото. Слагаме го както е цяло парче в тенджера под налягане и прибавяме 1 глава лук и корените за супа. Наливаме 4-5 ч.ч. вряла вода и посоляваме на вкус. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 30 мин.

Изваждаме месото и го нарязваме на тънки филийки. Нареждаме филийките в огнеупорен съд, поръсваме ги с разтопеното масло и ги покриваме с останалия лук, нарязан на ситно. Захлупваме и задушаваме на слаб огън 15-20 мин.

Прибавяме нарязаните на филийки картофи и домати, посоляваме, поръсваме червения пипер, наливаме 2 ч.ч. топъл бульон и продължаваме да задушаваме. Поднасяме ястието поръсено със ситно нарязан магданоз и стрита чубрица.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Начало