Кулинарни рецепти » Свински котлети в сметанов сос

 Свински котлети в сметанов сос

Продукти: (за 4 порции)

• 4 свински котлета /по 200 г/
• 30 г краве масло
• прясно смлян бял пипер
• 4 с.л. ситно нарязан лук
• 2 с.л. винен оцет
• 1 с.л. мед
• 250 мл обезмаслена сметана
• 1 с.л. смесени сухи подправки за месо
• 2 ч.л. естрагон
• 3 ч.л. трапезна майонеза
• сол

Начин на приготвяне:

В разтопеното масло запържваме от двете страни котлетите, които предварително сме изтънили с дървено чукче. Солим със сол и бял пипер, прехвърляме ги в тавичка, наливаме малко вода, завиваме с фолио и задушаваме във фурната 15 мин.

В мазнината, в която сме пържили котлетите, задушаваме лука. Прибавяме размития в оцета мед, разбъркваме и сваляме от котлона. Сипваме размесените майонеза и сметана, подправяме с естрагон, сол и бял пипер и връщаме на по-слаб огън, като бъркаме непрекъснато, за да не заври сосът. Готвим 3-4 мин.

Разпределяме котлетите в топли чинии и отстрани сипваме от соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало