Продукти:
• 750 г агнешко месо
• 1 ч.ч. булгур
• 1 пакетче краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на парчета, измиваме го, посоляваме и задушаваме с малко вода до омекване. Заливаме с 3-4 ч.ч. топла вода и варим 15-20 минути. Прибавяме булгура и маслото и варим на тих огън.
Дръпваме ястието от огъня преди булгура да е поел цялата вода. Покриваме тенджерата с кърпа, слагаме отгоре капака и оставяме така да се задушава.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...