Продукти: (за 4 порции)
• 600 г телешко месо
• 6 домата
• 1 глава лук
• 1/2 ч.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. сол
• магданоз
Начин на приготвяне:
Измиваме месото, нарязваме го на парчета и го заливаме с вода, така че да се покрие. Варим на умерен огън, като преди да заври обираме пяната. След 20 мин прибавяме ситно нарязания лук, олиото и солта.
Попарваме доматите, обелваме ги, нарязваме ги на едро и ги слагаме в тенджерата, когато месото омекне. Разбъркваме и варим десетина минути. Сипваме размитото с малко вода брашно, отново разбъркваме, варим още 2-3 мин, поръсваме със ситно нарязан магданоз и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...