Продукти: (за 5-6 порции)
• 1 заек (около 1,5 кг)
• 5-6 глави лук
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 3-4 пиперки
• 4-5 домата
• 1 глава чесън
• 4 с.л. олио
• 1 ч.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме и измиваме заека. Нарязваме го на порции и го запържваме в сгорещената мазнина.
Изваждаме месото и в същата мазнина запържваме нарязания на филийки лук и настърганите моркови и целина. Щом лукът поомекне, прибавяме дребно нарязаните пиперки и също ги запържваме. Посоляваме, поръсваме червения пипер и сипваме обелените и настъргани домати. Варим на умерен огън.
Когато течността поизври, сипваме 2 ч.ч. топла вода. Изчакваме сосът да заври и прибавяме брашното, размито в малко вода, парчетата месо, обелените скилидки чесън и ситно нарязан магданоз.
Захлупваме, замазваме капака с тесто и задушаваме около 2 часа на слаб огън.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...