Продукти: (за 4-5 порции)
• 2-3 печени зелени чушки
• 4-5 моркова
• 1 ч.ч. сварени гъби
• 4-5 твърдо сварени яйца
• 2 с.л. горчица, магданоз
• сол
За соса:
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 60 г краве масло
• 4-5 с.л. брашно
• 150 г кашкавал.
Начин на приготвяне:
Сваряваме в леко подсолена вода нарязаните на кръгчета моркови.
В дълбока купа слагаме ситно нарязаните гъби, морковите, нарязаните на ивици чушки, ситно нарязания магданоз, горчицата и нарязаните на кубчета яйца.
Заливаме със сос, приготвен от запърженото в маслото брашно, което сме разредили с млякото при непрекъснато бъркане. Посоляваме и обилно поръсваме с настърган кашкавал.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...